Hoppa till sidans innehåll

Katori


Iizasa Choisai Ienao (1387-1488), Grundare av Katori Shinto Ryu.

 

Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu är det fullständiga namnet på en över 600 år gammal svärdsskola som anses vara en av de mest ursprungliga i Japan. I dagligt tal benämns den dock oftast som Katori Shinto Ryu eller bara Katori.

 

I skolan ingår kata-träning med svärd (iai-jutsu) och bokken , kodachi, bo, naginata och yari (olika sorters trävapen). Iai-Jutsu tränar man en och en, men annars sker all träning i par.

 

Järfälla Aikido-klubb är den första klubb i Sverige med en katori-sektion. Vi tränar för Sugawara-sensei som även är 7.e dan i Aikido och våra medlemmar har möjlighet att åka till honom i Japan för att där ytterligare förkovra sig i denna fantastiska art. Träning bedrivs även i andra klubbar i Sverige som alla är knutna till Järfälla Aikido Klubb. Huvudansvarig i Sverige för katori är Peter Spangfort.

 

Vi har ett mycket begränsat intag av nya elever och tar inte in någon ny innan de senast intagna har kommit en bra bit på väg i sin utveckling. Den som vill träna Katori bör ha en god grund i någon form av Budo som även hanterar vapen och måste dessutom vara beredd att satsa egen tid, köpa kompletterande utrustning, bli medlem i Sugawara Martial Arts Institute och dessutom signera en sk Keppan (innehåller Katoris förhållningsregler).

 

Vi har en lista på personer som är intresserade av att börja och det är möjligt att sätta upp sig på den, samt att få mer information genom att kontakta Peter Spangfort (This is a mailto link)


Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:59 Skribent: Kristina Isaksson

 

50 år - 2018

Kul träning tillsammans - igår, idag, imorgonBesöksräknare:

besöksräknare

Postadress:
Järfälla AK - Budo och Kampsport
Magnus Widström, Harpungränd 13
17555 Järfälla

Besöksadress:
Jakobsbergs sporthall, Hall C, Mjölnarvägen 3
17741 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0733835191
E-post: This is a mailto link

Se all info