Hoppa till sidans innehåll

Hombu Dojo

04 APR 2020 18:47
Nyheter från Hombu Dojo
  • Skapad: 04 APR 2020 18:47

Även i Japan så har träningar ställs in på grund av virus.

Hombu Dojo har på sin hemsida skickat ut ett meddelande till alla runt om i världen:

"COVID-19 sprider sig över hela världen. Jag ber om snabbt återhämta för alla de som har drabbats av det, och jag vill också uttrycka min uppriktiga kondoleanser till familjerna till de alla som har gått bort.

I dessa tider när COVID-19 sprider sig världen över, som en åtgärd för att undvika infektion, reduceras eller avbryts olika saker och händelser, och i vårt samhälle känns som om mörka moln hänger över oss.

När det gäller Aikido avbryts evenemang i alla regioner, och de flesta människor kan inte ens fortsätta öva på grund av att deras träningsplatser stängs. Även om det är oundvikligt, är det oerhört olyckligt.

"Den cirkulära rörelsen förkroppsligar Aikidos anda, andens harmoni". Jag tror att denna tanke är den viktigaste för oss som människor. Just nu, särskilt vid den här tiden, måste vi värdera andan i harmoni och inte förlora vår moraliska känsla av rädsla för viruset. Att förhindra spridning av infektion och självskydd är viktigt. På samma gång blir människor inte utmattade av den rädsla som den nuvarande situationen orsakar? Förlorar vi inte vår mänskliga eftertänksamhet, vår vänlighet? Det känns som vårt sinnestillstånd testas av detta virus.

Vi måste bekämpa denna rädsla utan att tappa vår känsla av moral och begå någon form av diskriminering mot andra, vara lugn och känslig.

Fram till den tid som denna infektion slutar, och vi kan gå tillbaka till vår dagliga Aikido-övning, ber jag för oss alla att inte glömma ”harmoniens anda” och fortsätta gå samma väg tillsammans".

2020/4/1
Aikido Doshu Moriteru Ueshiba

Skribent: Steve Farley
Epost: Adressen Gömd

 

50 år - 2018

Kul träning tillsammans - igår, idag, imorgonBesöksräknare:

besöksräknare

Postadress:
Järfälla AK - Budo och Kampsport
Magnus Widström, Harpungränd 13
17555 Järfälla

Besöksadress:
Jakobsbergs sporthall, Hall C, Mjölnarvägen 3
17741 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0733835191
E-post: This is a mailto link

Se all info