Hoppa till sidans innehåll

Träning


Är det mycket skador i Aikido?
Vi har hittills klarat oss mycket bra, men visst händer det att olyckan är framme. När vi är många och det blir trångt på mattan kan man "krocka" med varandra, men det händer förvånandsvärt sällan. Jämfört med andra idrotter och budo-former är skadefrekvensen väldigt låg, men man ska alltid komma ihåg att det vi tränar är en budo-form och i det ingår att utveckla både kropp och själ och det innebär ibland att det känns.

Visa svar


Dölj svar


Det gör ont i knäna i suwariwaza, vad gör jag för fel?
Många känner av knäna särskilt i början. Att sitta i seisa är både lite jobbigt men också en bra träning och stretchövning. Du behöver också tänka på att inte låta kroppen trilla ihop. Använd musklerna från centrum (mage/höft) och sträck upp dig. Tips: Knäskydd finns i olika typer, vi rekommenderar två alternativ Alt 1. Ett skydd som sitter runt knät (dras på över foten och upp till knät) och har ledade paddar framtill. Går att hitta på välsorterade sportaffärer, t.ex. i Vällingby under handboll! Alt 2. Mattläggarskydd. Ett skydd som stoppas i en ficka på din byxas knä. Sy på en extra lapp eller sprätta den sydda delen på dräktbyxan. Finns att köpa där man har arbetskläder, t.ex. Knut Sjöman, Skarprättarvägen, Stäket

Visa svar


Dölj svar


Blir man stark och smidig av Aikido?
Det är inte huvudsyftet med träningen och vi kör exempelvis inte armhävningar eller spagat-tänjningar. Beroende på hur mycket man tränar är det dock naturligtvis så att man blir både stark och smidig (och klok)

Visa svar


Dölj svar


Hur går en vanlig träning till?
Efter att alla ”hälsat” enligt japansk sed värmer man upp i 10-15 min. Därefter kan man träna en del rörelser och former på egen hand exempelvis fallträning, men huvudsakligen tränar man med en partner hela tiden. Vanligtvis byter man partner när instruktören visar en ny teknik/övning så under ett pass har man tränat med kanske 10-15 olika personer.

Visa svar


Dölj svar


 

50 år - 2018

Kul träning tillsammans - igår, idag, imorgonBesöksräknare:

besöksräknare

Postadress:
Järfälla AK - Budo och Kampsport
Magnus Widström, Harpungränd 13
17555 Järfälla

Besöksadress:
Jakobsbergs sporthall, Hall C, Mjölnarvägen 3
17741 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0733835191
E-post: This is a mailto link

Se all info